Bernilai Koloidal Kajian Perak Yang Buktikan Kuasa Bahan ini

Bernilai Koloidal Kajian Perak Yang Buktikan Kuasa Bahan ini

Selama bertahun-tahun koloid perak tidak digunakan sekerap yang bahan-bahan lain untuk merawat keadaan tertentu kerana kosnya. Walau bagaimanapun, dalam beberapa tahun kebelakangan ini ia telah menjadi lebih popular. Ini adalah terima kasih kepada pelbagai kajian perak berbeza koloid yang telah berlaku pada tahun-tahun kebelakangan ini. Pelbagai kajian baru-baru ini termasuk penampilan yang berbeza ke dalam bagaimana bahan ini berfungsi dan bagaimana ia memberi manfaat.

Ujian di akhir 1980-an di Sekolah UCLA Perubatan mendapati bahawa pelbagai bahan-bahan yang berbeza boleh dibunuh oleh koloid perak. Pelbagai bentuk yang berbeza daripada virus dan bakteria boleh membunuh dalam masa beberapa minit selepas ia datang ke dalam hubungan dengan mereka.

Kajian lanjut mendapati pada masa ini yang colloidal silver boleh digunakan untuk membantu menjana semula tulang. Salah satu kegunaan yang terbaik untuk itu di sini adalah bahawa ion perak yang digunakan di dalamnya boleh digunakan untuk membantu dengan menggalakkan pertumbuhan tulang dan untuk mendapatkan badan dapat berfungsi dengan baik.

Dalam tahun 1970-an Sains Digest, sebuah penerbitan popular dalam bidang perubatan dan sains, mendapati bahawa perak adalah bahan bukan toksik apabila digunakan dalam dos yang betul. Walaupun tidak ada pengetahuan yang berkaitan dengan jumlah harian yang disyorkan perak yang boleh digunakan di dalam badan sepanjang hari ia mendapati bahawa apabila perak digunakan ia akan dapat untuk membunuh kuman yang boleh masuk ke dalam badan dan bahaya pelbagai bahagian tubuh yang berbeza.

Satu lagi penemuan dalam pelbagai kajian yang terlibat dengan koloid perak adalah bahawa bahan ini tidak akan merosakkan operasi kolon. Ini adalah sebahagian besar kajian dalam banyak rawatan yang berbeza untuk keadaan tertentu yang untuk memberi kesan kepada fungsi semula jadi kolon. Ia tidak akan membuat apa-apa kesan ke atas usus besar dan hasilnya adalah lebih selamat untuk digunakan daripada banyak bentuk-bentuk rawatan.

Ini juga didapati lebih berkesan ke atas "pepijat super," atau tahan dadah bentuk bakteria, daripada rawatan lain. Ini telah ditemui dalam kajian baru-baru ini sebagai sebahagian daripada ujian pada ramai orang mati akibat virus yang boleh dirawat tetapi mempunyai jenis yang tahan rawatan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar